Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
09.07.14: Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft. Det slår den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, fast i en foreløbig videnskabelig vurdering. DTU Fødevareinstituttet har tidligere opfordret EFSA til at lave en opdateret risikovurdering af det kemiske stof, som dannes når kulhydratrige fødevarer bliver stegt, bagt, grillet eller fritteret ved temperaturer over 120 grader. EFSA’s vurdering er sendt i høring med svarfrist den 15. september 2014.
Læs mere
09.07.14: Fødevareindustriens nordeuropæiske messeflagskib FoodTech ’14, som fra 28.-30. oktober finder sted for tiende gang i MCH Messecenter Herning, præsenterer i år en spændende nyskabelse i form af FoodTech Challenge.
04.07.14: Med et kreativt udformet, to-dages pop-up galleri i New York, der bød på spiselige kunstværker fremstillet af af Castello ost, fortsætter Arla med at bygge videre på en imponerende vækst for dette varemærke på det amerikanske marked.
09.07.14: Det britiske marked har en relativt lang tradition for at beskæftige sig med dyrevelfærd, og fødevareproducenterne har flere mærkningsordninger at betjene sig af. En lancering i forgangne weekend i den britiske dagligvarekæde Sainsbury’s markerede en milepæl for velfærden for opdrættet regnbueørred, idet den for første gang kunne bære det såkaldte Freedom Food-mærke efter en ny standard, der specifikt er udarbejdet for ørreder.
09.07.14: Dansk Erhverv lancerer sit initiativ til omstilling til ansvarligt produceret palmeolie for en række af deres medlemmer bedst som nye tal ifølge WWF Verdensnaturfonden viser, at Indonesien indtager en grim førsteplads for skovrydning som følge af etablering af palmeolieplantager.
09.07.14: Palmeolie anvendes i en lang række fødevarer. Den konventionelle produktionen af palmeolie går dog ud over både regnskove og truede dyrearter, hvilket har fået en række dagligvarebutikker og grossister til at skride til handling for at sikre produkter med bæredygtigt produceret palmeolie i de danske butikker.
09.07.14: Danske fødevareproducenter, der er et branchefællesskab for 227 fødevarevirksomheder i Danmark, gik i forgangne måned sammen om et fælles initiativ, der har til formål at udbrede kendskabet og øge efterspørgslen af palmeolie, der er produceret under bæredygtige forhold.
09.07.14: Den svenske branche- og arbejdsgiverforening Livsmedelsföretagens bestyrelse vedtog i dette forår en fælles forpligtelse, som indebærer at den palmeolie, som anvendes i svenskproducerede fødevarer skal være certificeret senest i løbet af 2015.
04.07.14: Denne sommer introducerer Royal Greenland frossen, frisk stenbiderrogn fra Grønland. Rognen er helt fri for farvestoffer og konserveringsmidler. Resultatet er ifølge virksomheden en lækker og naturlig stenbiderrogn, hvor den friske smag og unikke lyserøde farve er bevaret.